1. Árnyéksereg

Elvi és logikai dilemmák, anomáliák és megoldások a megváltozott munkaképességű foglalkoztatásban. A kiadvány olyan elméleti kérdéseket feszeget, mint milyen hatása van a mai liberális gondolkodásnak a tárgyalt csoportra, miért nem tudunk és miért nem is várható, hogy a jelenlegi elveken áttörést érünk el… végül pedig egy elméleti modellben összegzi azokat az elvi követelményeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az érintettek ténylegesen is foglakoztatásba kerülhessenek. 

Letöltéshez ---> KLIKK

 

2. Munka? Terápia?

A tanulmánykötet a pszichiátriai ellátásban lévők szociális foglalkoztatásáról és a problémák alapján megoldások hipotetikus megfogalmazása.

Letöltéshez ---> KLIKK

 

3. Klaszteres foglalkoztatás

Hogyan tudunk bekapcsolni egy egész régiót a szociális foglalkoztatásba, még akkor is, ha esetlegesen hiányoznak az intézmények többségében az ehhez szükséges szakmai kompetenciák? Hipotetikus megoldás a felvetett kérdésre.

Letöltéshez --> KLIKK

 

4. Roma integráció Békés városában

Milyen állapotokat mérhetünk, mire teszi alkalmassá a romaságot a városban az országos szinten előrehaladott beilleszkedése? Az empirikus kutatás feltárja a jelenlegi állapotokat, majd lehetséges megoldásokat fogalmaz meg az integráció fenntartása és erősítése területén.

Letöltéshez ---> KLIKK

 

5. EFOP1.2.1-15_Igényfelmérés

Az EFOP1.2.1-15 pályázatot megelőző igényfelmérő kérdőív és annak eredményeit bemutató diagramok.

Kérdőív ---> KLIKK

Diagramok ---> KLIKK

 

 

Szent Lázár Alapítvány - Békés, Hunyadi tér 1/1.; tel.: 66/643-588; e-mail: szentlazarbekes@t-online.hu