Miért éppen Szent Lázár? 

 

  

 

Egy bibliai történet szerint Lázár, Jézus barátja meghalt, és már négy napja eltemették, amikor Jézus odaért. Majd a tanítványok, rokonok és a nézelődők legnagyobb csodálkozására kijelentette, hogy Lázár ugyan meghalt (már szaga van, mondták a helyiek), de Ő képes feltámasztani. Ezek után, nem törődve a hitetlenkedőkkel, a sírhoz ment, kinyittatta a sír ajtaját, és új életre hívta barátját. Leoldoztatta róla a halotti lepleket, és együtt mentek haza. Lázár boldogan dolgozott tovább mestere mellett.

A pszichiátriai betegek mind Lázárhoz hasonló, sokszor igen kevés lehetőséggel és reménnyel élő emberek: elvesztették egészségüket, gyakran a munkájukat, a barátaikat is, bezárult körülöttük a lehetőségek nagy része. Ezért leginkább inaktivitásra ítélve telnek napjaik, ami csak tovább rontja mentális állapotukat, lehetőségeiket. A sérült embereknek szükségük van arra, hogy ne szigetelődjenek el teljesen a társadalomtól, hanem próbáljanak beilleszkedni (visszailleszkedni), és lehetőségek függvényében visszakerülni a szabad munkaerőpiacra.

A Szent Lázár Alapítvány Nappali Intézményei a megváltozott munkaképességű emberek ellátását és foglalkoztatását tűzték ki célul Békés városában. Az alapítvány új lehetőségeket, barátokat, tanulást, munkalehetőséget és sokféle szolgáltatást kínál a megváltozott munkaképességű emberek számára. Az intézmények tevékenysége alternatívákat nyújt ahhoz, hogy ellátottjaink ne érezzék magukat számkivetettnek, hogy a munkaerőpiac általunk kínált szegmenseiben – akár az egészséges munkavállalókkal is versenyre kelve! – eredményesen élhessék életüket.

 

 

Telephelyeink:

 

5630 Békés, Hunyadi tér 1/1.

 Vezető: Kovács Ildikó intézményvezető

Tel.: (06-66) 643 588; (06-20) 229 6290

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

5630 Békés, Petőfi Sándor utca 33.

 Vezető: Római Tibor telephelyvezető

Tel.: (06 66) 646 017; (06-20) 229 6980

 E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Munkatársaink:

 

Kovács Ildikó, igazgató

Kovács Istvánné, kuratóriumi elnök

Római Tibor, telephelyvezető

Balázs Beatrix, terápiás munkatárs

Szőlősi Ferencné, foglalkoztatás segítő

Varga Andrea, terápiás munkatárs

Uhrinné Sebesi Melinda, rehabilitációs tanácsadó

Felegyi Tünde, terápiás munkatárs

Apáti-Nagy Lajosné, adminisztrátor

Szabó Imre Györgyné, adminisztrációs segédmunkatárs

Kiss Anikó, foglalkoztatás segítő

 

 

Intézményi adatok:

 

Nappali működési engedély szám: BSZ! 1673- 4/ 211

Szociális foglalkoztatási engedély szám, fejlesztő- felkészítő foglalkoztatás: III. - C - 001 / 1400 - 1 / 2012

Szociális foglalkoztatási engedély szám, munka- rehabilitációs foglalkoztatás: III. - C- 001 / 1401 - 4 / 2012

 

Szent Lázár Alapítvány - Békés, Hunyadi tér 1/1.; tel.: 66/643-588; e-mail: szentlazarbekes@t-online.hu