5630 Békés, Hunyadi tér 1/1. +36 (66) 643-588 szentlazarbekes@t-online.hu Adószám: 18375839-2-04

Pszichiátriai nappali ellátás

 

A Szent Lázár Alapítvány 2006-ban nyitotta első Pszichiátriai Betegek Nappali Ellátóját Békés városában. A nagy igényre való tekintettel mára több mint 90 fő mentális, pszichés problémával küzdő hátrányos helyzetű embert lát el intézményünk. A hozzánk jelentkezőket szakképzett terápiás munkatársaink segítik a problémáik megoldásában. Ennek eszköze a segítő beszélgetés, a hivatalos ügyintézés, a szabadidős programok, kirándulások lehetősége, közösségi együttlét biztosítása, tisztálkodás, mosási lehetőség, televízió, internet használata, foglalkoztatási lehetőség munkabér ellenében, egészség, bibliai előadás sorozataink, személyiségfejlesztő és önismereti tréningek.

 

Az intézmény feladatai továbbá: pszichiátriai betegek nappali ellátása, szolgáltatást igénybevevők családja részére támogatás nyújtása, az önkéntes segítő és kortárssegítő munka szervezése, képzések, tréningek szervezése, lebonyolítása, esetmegbeszélő csoportok szervezése, - szupervízió biztosítása, szabadidős tevékenységek szervezése, rehabilitációs foglalkoztatás, munkaerő-piaci integráció segítése.

Próbáljuk minél több programba bevonni ellátottainkat, így az évek során számtalan olyan programot szerveztünk számukra, melyek során nem csak a szórakozás állt a középpontban (kirándulások, strandolás, játékos vetélkedők stb.), de rengeteg hasznos információra is szert tehettek általuk, így mindez segítségükre lehetett az élet más területein is.
Igyekszünk egészségügyi szolgáltatások igénybevételét is biztosítani, mint hallásszűrő vizsgálat, talpnyomás mérés, csontsűrűség vizsgálat, masszőz. Továbbá igény szerint biztosítunk ellátottaink számára uszoda és konditerem bérletet egyaránt.
Szolgáltatásaink az elmúlt évek során ortopédiai szakrendeléssel és egy olyan klubbal bővült, ahová daganatos megbetegedésben szenvedők, illetve azok családtagjai, barátai, ismerősei is csatlakozhatnak. A klub azóta bővítette a becsatlakozni kívánók körét, így bárkit szeretettel várunk foglalkozásainkra, melyek alkalmával színes programokkal várjuk tagjainkat, igény és lehetőség szerint külsős programokon való részvételt is biztosítunk.